Another day in Tornado Alley

Vandaag zou niet spectaculair worden. Eerst een ontbijtje van buurman Mac en dan naar een museum. Tijdens het ontbijtje komen we erachter dat we in exact dezelfde kamer zitten als twee weken geleden, is dat geen toeval. Waarschijnlijk niet, maar we vinden het leuk. We organiseren al vast wat bagage voor morgen en gaan in de loop van de ochtend op pad naar het Museum of Transportation, wat iets ten zuiden van ons ligt. Het weer is goed, de temperatuur uitstekend, maar als we buiten komen vallen er wat druppeltjes. Eenmaal op de snelweg worden de druppeltjes druppels, even later sluiers en nog wat later sluizen. De snelheid op de snelweg is dan inmiddels gehalveerd tot zo’n 35 MPH en het zicht tot ongeveer hetzelfde aantal meters beperkt.

Aangekomen bij het museum blijken de meeste auto’s van de voor vandaag aangekondigde Ford Vintage Show al weer vertrokken, en terecht, want er is geen lol aan met dit weer, en ook wij blijven voorlopig nog even in onze Ford zitten. Als de sluizen even iets minder water doorlaten wagen we toch de stap en komen licht vochtig onder de luifel van het Welcome Center aan. De tickets worden gekocht, en binnen wat bezichtigd, maar dat duurt nog geen 5 minuten, want de meeste transportmiddelen staan buiten, of in een hal 100 meter verderop. Dat halen we nooit droog. Dus sprint ik naar de auto, pik Marion op en verkas de Explorer de heuvel op, om zo dichter bij de treinen en de autosalon te komen. En dan gaan we er toch maar uit, we zijn tenslotte niet van suiker.

dag14trein1

dag14trein3

We begeven ons naar een spoorwegemplacement waar heel veel oud materieel staat, zowel gerestaureerd al in diverse staten van ontbinding. Je mag overal lopen en kijken, allen bij het oversteken van de sporen moet je uitkijken, want er rijdt af en toe ook materieel, onder andere een tram, rond. Ik schiet de camera bijna vol, en de foto’s zijn ondanks de regen nog aardig gelukt. Hier zet ik een paar compilaties neer, voor grotere foto’s staat er een album op Imageshack.

dag14trein2

dag14trein4

Op een gegeven moment klaart het op, net als we zo’n beetje alles buiten gefotografeerd hebben, dus gaan we naar binnen. In de grote hal staan redelijk wat auto’s, waarvan een paar heel bijzondere, onder andere met een stoommachine als motor, en ook een jaren 70 Buick met een turbinemotor. Erg leuk om te zien, maar na een half uurtje zijn we ook daar wel klaar en gaan we terug naar het hotel.

dag14auto1

dag14auto2

dag14auto3

dag14auto4

Daar wacht koffie en cheesecake en gaan we verder met inpakwerk. Tot dat op een gegeven moment de hel lijkt los te breken. Buiten gaan sirenes af, binnen giert het alarm van onze beide telefoons, en op de TV worden alle programma’s onderbroken. Tornado Warning !! Op de Iphones hebben we een app gezet die voor tornado’s (en in Florida hurricanes) waarschuwt en die app lijkt te werken. De TV verteld ons dat burgers van St. Charles, wat hier net een paar kilometer verderop aan de andere kant van de Missouri rivier ligt, hun schuilplaatsen moeten opzoeken. Ook onze locatie, Earth City, word genoemd als één van de risicogebieden, en dat zet je aan het denken. Intussen is het weer gaan stortregenen, en bereiden we ons voor op wat gaat komen.

Op de TV is constant informatie te volgen waar het zwaarste weer zich bevindt, en ook de schade die er al aangericht is. Zelfs de liveuitzending van één van de belangrijkste paardenraces word hier voor onderbroken, en die race van Belmont is toch een kijkcijferhit, vergelijkbaar met de Superbowl, dus lijkt het een serieuze zaak, En zo af en aan gaan de sirenes, zowel buiten als op de telefoons weer af, maar uiteindelijk lijkt het slechte weer oostwaarts we te trekken, maar de waarschuwing blijft tot vanavond 12 uur gelden. Wij zijn inmiddels weer zo ver dat we op pad gaan voor wat voedsel.

dag14longhorn

Een paar mijl hier vandaan is een grote shoppingmall, waar behalve de outlet van Tommy Hilfiger (die we uiteraard aandoen) ook een Longhorn Steakhouse zit, en die hebben we nog niet gehad deze vakantie. We nemen beiden een rib-eye, waarvan die van mij nieuw op de kaart staat als Hawaii Rib Eye. Ze smaken goed, en daarna wacht uiteraard koffie en cheesecake., En maken we ons op voor morgen, want dan gaan we weer op Holland aan. Daar is het tenminste mooi weer.

Dit bericht werd geplaatst in Day by Day. Bookmark de permalink .

Een reactie op Another day in Tornado Alley

  1. Jenny Slooter zegt:

    Dat mooie weer is ondertussen veranderd in regen. Hele goede, veilige reis terug en bedankt voor het schrijven van het blog. Ook al ging het niet over Florida was het toch leuk om mee te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s