We gaan binnenkort weer op pad.

“Zoek de zon op, dat is wel fijn” geeft de essentie van een vakantie weer in de meeste gevallen. Het is een liedje uit de jeugd van mijn ouders van Hagenaar Lou Bandy en heel Nederland van voor 1960 kon het meezingen en werd er vrolijk van.

Zoek de tornado op, da’s nie zo fijn, maar wel de basis van deze vakantie. Op moment van schrijven (ex-koninginnedag 2014) zijn de staten die we deze vakantie willen aandoen veelvuldig in het nieuws, en niet in goede zin. Missouri, Oklahoma, Kansas en Arkansas liggen in “Tornado Alley” en de naamgever van deze steeg heeft al een paar keer genadeloos toegeslagen in dit gebied.

TORNADO-ALLEY-EXPLAINER

 

In tegenstelling tot de Hurricane’s die ons geliefde Florida regelmatig aandoen zijn tornado’s volkomen onvoorspelbaar, zowel qua opkomst als pad wat ze gaan volgen. Dus waarom opzoeken ? Omdat we er eigenlijk niet zo bij nagedacht hebben. Ons doel is om zoveel mogelijk staten van de Verenigde te bezoeken, liefst allemaal voor mijn zestigste, en dit kluster in het hart van de VS stond nog open (hierna nog twee !!), ligt bijna in een vierkant aan elkaar en herbergt een behoorlijk, en vooral mooi, stuk van de Mother Road, Route 66. Genoeg redenen om te gaan, dunkt mij.

66map01

Dat we juist in deze tijd gaan heeft te maken met de snipperdagenkaart. Hemelvaart en Pinksteren vallen in deze vakantie, dus dat scheelt weer dagen. En zo vliegen we Zondag de 25ste Mei met “onze” United Airlines via Washington naar St.Louis, waar we 2 dagen onder de bekende boog zullen blijven alvorens de 4 voornoemde staten kriskras zullen doorkruisen, met Route 66 regelmatig aan onze zijde, om 2 weken later via de King of Rock’nRoll en ‘s werelds bekendste Tennessee whiskey weer terugkeren naar de grote boog aan de Mighty Mississippi. En het is op dit blog te volgen.

routekaartmei2014

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Day by Day. Bookmark de permalink .

3 reacties op We gaan binnenkort weer op pad.

 1. Sylvia zegt:

  Hallo Gerrit, sow das alweer snel dat jullie vertrekken.
  Beetje jammer dat jullie de 25 e mei gaan, want dan heb ik weinig tijd om te lezen.
  Zelf zitten we dan ook in the states, in het zuidwesten, Nevada, Californië, en ook een stukje Route 66.
  Maar we vliegen 11 juni weer naar huis, dus dan weer tied zat, voor de blog van jullie 🙂

 2. Teleton zegt:

  De paden op, de lanen in……Mooie trip weer!

 3. Frans zegt:

  Deze Hagenees gaat weer volgen als je de richting van Tornado Alley opgaan, heel veel plezier ziet er in ieder geval goed uit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s